Κλείσιμο

Τρία χρόνια στην Ελλάδα η ομάδα δράσης

«Στόχος του Χορστ Ράιχενμπαχ είναι να φέρει μία μεγάλη ένεση αισιοδοξίας στην Ελλάδα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης, εκτιμώντας ότι η ομάδα Δράσης έρχεται για να μείνει 3 χρόνια στην Ελλάδα.

«Στην Ευρώπη έχουν καταλάβει ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα δε λύνονται σε μία εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαράκης και πρόσθεσε ότι αναμένονται περί τα 200 άτομα τα οποία θα εγκατασταθούν σε υπουργεία αλλά και σε περιφέρειες, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα έχει τεχνικό και όχι αποφασιστικό ρόλο και προσδιόρισε τη δράση της στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΕ, στις αποκρατικοποιήσεις και στις φορολογικές εισροές.

Τέλος, ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία στο πολιτικό σύστημα, ενώ χαρακτήρισε «λάθος» το ότι ο κ. Ρέσλερ χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του.

«Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα είναι μοναδικό σε εύρος και σε βάθος, και ακόμη και μία καλή διοίκηση θα είχε μεγάλες δυσκολίες στο να εκτελέσει όλες αυτές τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) Horst Reichenbach, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Σία Κοσιώνη και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται εμπιστοσύνη και αυτό είναι ένα αγαθό που δε δωρίζεται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Martin Knapp, διευθύνων σύμβουλος του ελληνο-γερμανικού επιμελητηρίου.
Πηγή: skai.gr