Κλείσιμο

Αυθαίρετα: Ψηφίζεται κατ’ άρθρο η τακτοποίηση

Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίζεται την Τρίτη κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να κατατεθεί με νέες τροποποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, προτείνει την ένταξη στο σχέδιο νόμου ειδικής διάταξης που θα αποκλείει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα πριν από την παρέλευση 15ετίας και χωρίς της εξουσιοδότηση των 4/5 της Βουλής.

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και όπως δήλωσε ο εισηγητής της Κυριάκος Μητσοτάκης «εμείς δεν λέμε "όχι" σε όλα, θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση», ενώ το ΚΚΕ δια της κυρίας Διαμάντως Μανωλάκου έκανε λόγο για «δυσβάσταχτα και άδικα χαράτσια με την απειλή της κατεδάφισης».

Ο ΛΑΟΣ συμφωνεί με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, όμως συναρτά την τελική του στάση με το αν θα μειωθούν περαιτέρω τα πρόστιμα, καθώς θεωρεί ότι παραμένουν υψηλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει καθώς, όπως δήλωσε η Ηρώ Διώτη, το νομοσχέδιο το μεταξύ όλων των άλλων «καταργεί την περιβαλλοντική αδειοδότηση για πολλές κατηγορίες μεγάλων έργων με πρόσχημα την πάταξη της γραφειοκρατίας, ενώ διευκολύνει τις επενδύσεις που είναι ανταγωνιστικές με το περιβάλλον και απεμπολεί τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο».
Πηγή: skai.gr