Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Υπό τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξεκίνησε να συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για «πολλά νομοσχέδια σε συσκευασία του ενός» και για αντικοινοβουλευτική διαδικασία ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως 5 Αυγούστου καθώς στις 16 Αυγούστου αρχίζει ο έλεγχος της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου. Ο έλεγχος είναι κρίσιμος –πρόσθεσε ο Υπουργός- προκειμένου να διατυπωθεί η θέση των οργάνων για το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι αν δεν κριθεί επαρκής ο έλεγχος, τότε δεν θα επιτευχθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης. Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή που εφαρμόζουμε τώρα» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Εντωμεταξύ κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής για το διορισμό του προέδρου και δ/ντος συμβούλου στο Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ο στόχο των 5 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις.

Αν αυτό δεν γίνει – πρόσθεσε ο υπουργός- θα καταρρακωθεί η αξιοπιστία της χώρας, μπορεί να δημιουργηθεί κρίση στις αγορές και να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Νωρίτερα διεξήχθη η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «το χειρότερο σενάριο της Πέμπτης θα είναι να μην υπάρξει λύση», «γιατί και η χειρότερη λύση, είναι λύση».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου