Παπανδρέου: Μας απασχολεί μόνο η δουλειά μας

«Σιωπητήριο» προς τους υπουργούς σήμανε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή και τις τελευταίες ενδοκυβερνητικές διαμάχες που σημειώθηκαν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνέστησε στους υπουργούς να έχουν οριζόντια επικοινωνία και να μην υπάρχουν «υπουργικά φέουδα».

«Αυτό που αφορά και πρέπει να μας απασχολεί είναι η δουλειά μας και μόνο η δουλειά μας, και έχουμε χρέος να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της πατρίδας και να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές που είναι ο στόχος μας» είπε.

«Θα ήταν εγκληματικό εάν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε να εκδηλώνεται στην πολιτική και μιντιάκη συζήτηση, σταματούσε και τη δική μας υπεύθυνη και κρίσιμη δουλειά» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε εμμέσως το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «άλλοι μιλούν και πάλι για ανασχηματισμό ή εκλογές και κάθε θέμα που είναι επουσιώδες μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουν με να αντιμετωπίσουμε. Εμείς δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με όλη αυτή τη σεναριολογία».

Αναφερόμενος εξάλλου στον οδικό χάρτη που ο ίδιος παρουσίασε πριν το Πάσχα, τόνισε ότι με αυτόν δόθηκε το πλαίσιο των επιλογών για το νοικοκύρεμα της οικονομίας, για έναν δρόμο, ο οποίος είναι μακρύς, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι, «όπως πριν από ένα χρόνο σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, με το σχέδιο που θα καταθέσουμε σε λίγες μέρες, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Τέλος επιτέθηκε σε κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα ενημέρωση και δήθεν ανεξάρτητους αναλυτές και «ανησυχούντες επιστήμονες», όπως είπε, «που επιλέγουν το ρόλο της Κασσάνδρας, καθώς αρκετοί, έστω και άθελά τους, συνταυτίζονται με συμφέροντα και με ιδιοτελείς σύγχρονους μαυραγορίτες εγχώριους ή της αλλοδαπής.»

Τοποθέτηση Βενιζέλου - Διαμαντοπούλου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός αξιόλογους συνομιλητές στην ΕΕ ώστε αυτή, αν είναι δυνατόν, να παρέμβει θεσμικά και να μην φουντώσει η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης τις ημέρες που θα είναι εδώ η τρόικα.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε, πέρα από την αρμοδιότητα που έχει ο κάθε υπουργός στο υπουργείο του, να υπάρξει ενιαία στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής προς τα έξω.

Το τελευταίο διάστημα, είπε, επιδεικνύουμε έλλειψη συσπείρωσης, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας. Ζήτησε έως την Τετάρτη να έχει καταλήξει η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τις αποκρατικοποιήσεις. «Πρέπει να πείθουμε καθημερινά για την αποτελεσματικότητα μας μέσα και έξω, τίποτα δεν πρέπει να εναποθέσουμε στο μέλλον», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr