Παραίτηση Βερελή

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνώρισε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ο μέχρι χθες βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Χρίστος Βερελής.

Αφορμή της παραίτησης, οι συμβάσεις της Νeοplan - θυγατρική της ΜΑΝ - με τον ΗΛΠΑΠ, την περίοδο που ο κ. Βερελής ήταν υπουργός Μεταφορών, οι οποίες ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Βερελής δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στο θέμα, οι αποφάσεις λήφθηκαν από διακομματική επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσωπών του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΝ, και 4 γενικών γραμματέων υπουργείων καθώς και μελών του ελεγκτικού συνεδρίου.

Παράλληλα δηλώνει ότι δεν φεύγει και στέκεται δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη

Ειδικότερα, στη γραπτή δήλωση του σημειώνει μεταξύ άλλων:

"Τα σκάνδαλα βαραίνουν το τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνο δεν εμπνέει τους έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα".

Και ο κ. Βερελής προσθέτει:

"Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα ΜΑΝ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου".

Σε άλλο σημείο της δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

"Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από τον πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα".

"Καταλύτης της διαφάνειας θέλω να είμαι εγώ", δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κ Βερελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε την Πέμπτη το βράδυ κατ' ιδίαν συνάντηση του βουλευτή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

"Ευχόμαστε η απόφασή του αυτή να είναι η σωστή", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής  ανακοινώνοντας στο σώμα την παραλαβή της σχετικής επιστολής από τον κ. Βερελή.

"Τη σεβόμαστε την απόφαση και ευχόμαστε ο κ. Βερελής να ξαναγυρίσει σύντομα κοντά μας", πρόσθεσε ο κ.Σιούφας.

Τη θέση του κ. Βερελή στο κοινοβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης.

Ανακοίνωση για την υπόθεση ΜΑΝ εξέδωσε και ο Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ κατά την επίμαχη περίοδο. Ο κ. Παπαντωνίου παραπέμπει στην ΕΛΒΟ για τις συμβάσεις του στρατού με τη θυγατρική της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr