Συνεργασία Lego με Sesame Street για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο δημιούργησε η γνωστή εταιρία παιχνιδιών Lego, δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στην μη κυβερνητική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Sesame Street" (Σ.τ.Σ: Η σειρά στα ελληνικά προβλήθηκε ως "Σουσάμι Άνοιξε") για να βοηθήσει στην διανομή εκπαιδευτικών παιχνιδιών σε προσφυγόπουλα από τη Συρία ή από την μειονότητα των Ροχίνγκια (που ζουν κυρίως στην πολιτεία Ρακίν της Μιανμάρ).

Τα παιδιά θα λάβουν βιβλία με παραμύθια, παιχνίδια, βίντεο και παζλ με τις δημοφιλείς μαριονέτες από το Sesame Street, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Lego.

"Παρέχοντας στα παιδιά, που ζουν μέσα σε κρίση, γνώση που βασίζεται στο παιχνίδι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να περιοριστούν οι βλαβερές και μακροχρόνιες επιπτώσεις του εκτοπισμού και του τραύματος", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Τζον Γκούντγουιν.

Το Ίδρυμα Lego έχει μερίδιο 25% στην δανέζικη εταιρία κατασκευής παιχνιδιών και ιδρύθηκε από την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρίας.

Το Ίδρυμα Sesame θα συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η εδρεύουσα στο Μπανγκλαντές BRAC --η μεγαλύτερη παγκοσμίως MKO αναπτυξιακή οργάνωση-- για να προσεγγίσει παιδιά που έχουν πληγεί από τις κρίσεις στην Συρία και στις κοινότητες των Ροχίνγκια.

Περισσότεροι από 700.000 Ροχίνγκια μουσουλμάνοι έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις καταστολής του στρατού της Μιανμάρ τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ακτιβιστές Ροχίνγκια τοποθετούν τον αριθμό των νεκρών από τις επιχειρήσεις αυτές σε χιλιάδες.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), 68,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρίσκονται και περίπου 25 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι μισοί και πλέον από τους οποίους είναι κάτω των 18 ετών.