Κλείσιμο

Νιώθεις εξαντλημένη τα απογεύματα; 5 τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα δικά σας φυσικά επίπεδα ενέργειας.

Εκπληκτικοί τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από το άγχος και της υγιεινής διατροφής.

Πηγαίνετε στην υπεραγορά και θα δείτε μια πληθώρα βιταμινών, βοτάνων και άλλων συμπληρωμάτων που διαφημίζονται ως ενισχυτές ενέργειας. Μερικά προστίθενται ακόμη και σε αναψυκτικά και άλλα τρόφιμα. Αλλά υπάρχουν ελάχιστα ή καθόλου επιστημονικά στοιχεία ότι οι ενισχυτές ενέργειας λειτουργούν πραγματικά. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα δικά σας φυσικά επίπεδα ενέργειας, ακολουθώντας αυτές τις 5 συμβουλές:

1.Ελέγξτε το άγχος

Τα συναισθήματα που προκαλούνται από το άγχος καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας. Η συζήτηση με έναν φίλο ή συγγενή, η συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης ή η επίσκεψη σε ψυχοθεραπευτή μπορούν όλα να βοηθήσουν στη διάχυση του άγχους. Οι θεραπείες χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, η αυτο-ύπνωση, η γιόγκα και το τάι τσι είναι επίσης αποτελεσματικά εργαλεία για τη μείωση του στρες.

2.Ασκηση

Η άσκηση σχεδόν εγγυάται ότι θα κοιμάστε πιο ήσυχα. Δίνει επίσης στα κύτταρά σας περισσότερη ενέργεια για να κάψουν και επίσης, κυκλοφορεί καλύτερα το οξυγόνο. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία βοηθά στην ανύψωση της διάθεσης. Όταν περπατάτε, επιταχύνετε περιοδικά το ρυθμό για να έχετε επιπλέον οφέλη για την υγεία.

3.Περιορίστε τον ύπνο σας

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να σας στερείται ύπνου, προσπαθήστε να κοιμάστε λιγότερο. Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά ο καθορισμός του πόσο ύπνο πραγματικά χρειάζεστε μπορεί να μειώσει τον χρόνο που περνάτε στο κρεβάτι χωρίς να κοιμάστε. Αυτή η διαδικασία διευκολύνει τον ύπνο και προάγει πιο ξεκούραστο ύπνο μακροπρόθεσμα. Επίσης αποφύγετε τον απογευματινό υπνο. Αυτό ξεκινά από το πρώτο βράδυ. Πηγαίνετε για ύπνο αργότερα από το κανονικό και κοιμηθείτε μόλις τέσσερις ώρες. Εάν νιώθετε ότι κοιμηθήκατε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των τεσσάρων ωρών, προσθέστε άλλα 15-30 λεπτά ύπνου το επόμενο βράδυ. Εφόσον κοιμάστε ήσυχοι όλη την ώρα που είστε στο κρεβάτι, συνεχίστε σιγά σιγά να προσθέτετε ύπνο τις διαδοχικές νύχτες.

4.Τρώτε για ενέργεια

Η κατανάλωση τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , των οποίων τα σάκχαρα απορροφώνται αργά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υστέρηση στην ενέργεια που εμφανίζεται συνήθως μετά την κατανάλωση σακχάρων που απορροφώνται γρήγορα ή επεξεργασμένων αμύλων. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και υγιεινά έλαια όπως το ελαιόλαδο. Γενικά, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες έχουν τους υψηλότερους γλυκαιμικούς δείκτες. Οι πρωτεΐνες και τα λίπη έχουν γλυκαιμικούς δείκτες που είναι κοντά στο μηδέν.

5.Πίνετε νερό

Ποια είναι η μόνη θρεπτική ουσία που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την απόδοση για όλες εκτός από τις πιο απαιτητικές δραστηριότητες αντοχής; Δεν είναι κάποιο ακριβό αθλητικό ποτό. Είναι νερό. Εάν το σώμα σας έχει έλλειψη υγρών, ένα από τα πρώτα σημάδια είναι το αίσθημα κόπωσης.

Πηγή: Must