Εισβολή του Ρουβίκωνα (και) στο ΥΠΕΞ . Απειλές από στέλεχος της οργάνωσης

(Νέα) εισβολή, αυτή τη φορά στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στην οδό Ακαδημίας, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης η αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα, με αφορμή το παλαιστινιακό και τη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ. Στο κτίριο εισέβαλαν ανενόχλητοι δύο άτομα και ο καμεραμάν του Ρουβίκωνα για να καταγράψει τη νέα τους ενέργεια. Η νέα εισβολη του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας και σε ένα θεωρητικά καλά φυλασσόμενο κτίριο.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα άφησαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες.

Η αναρχική ομάδα είχε μάλιστα προαναγγείλει νέες «παρεμβάσεις» με ηγετικό στέλεχός της να κομπάζει για «εντατικοποίηση των ενεργειών», λέγοντας ότι «φέτος θα εκτεθούν υπουργεία». Παρόλαυτα, τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. 

«Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων (…) Αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από εμάς και από άλλους και δυστυχώς μπορεί να ξαναειπωθούν στο μέλλον» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αντιεξουσιαστές στο κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου.  .

Μάλιστα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα προχώρησε σε απειλές μέσω των κοινωνικών δικτύων: «Σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, σύντροφοι απο τον Ρουβίκωνα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα,η οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του Παλαιστινιακού Αγώνα. Μια συμβολική κίνηση... Δεν μπορώ παρόλα αυτά όμως να μην επισημάνω, πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα. Τον νου σας συνεργάτες δολοφόνων...Τον νού σας..»

Η αναρχική ομάδα ανάρτησε και το βίντεο:

Πηγή: skai.gr