Νέες επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Οργή για την επίθεση στη Θεσ/νίκη

Τη σωματική τους ακεραιότητα διακινδύνευσαν, για ακόμα ένα βράδυ, οι αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκαν νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ σε Χαριλάου Τρικούπη και Τοσίτσα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν και σε δυο προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.



Από τις 5.30 έως και τις 6 τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Νωρίτερα και για δυο ώρες, από τις 2.30 έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, "μπαχαλάκηδες" πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Είχε προηγηθεί η επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν περισσότερες από 30 βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην κλούβα των ΜΑΤ. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει δολοφονική επίθεση και ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα.

mo1.jpg

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση καταγγέλλει επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων που ενώ «αντιδρούν άμεσα σε κατ' έγκληση πλημμεληματικά αδικήματα εναντίον πολιτικών προχωρώντας χωρίς χρονοτριβές σε ταυτοποιήσεις προσώπων και συλλήψεις», αντιθέτως σε «κακουργηματικές πράξεις» σαν την χθεσινή «περιορίζεται απλά στην περιμετρική επίβλεψη του χώρου».

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Νίκος Τόσκας  επέμεινε ότι «η αστυνομία έχει εντολή να μπαίνει στα Εξάρχεια όποτε απαιτηθεί». «Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια, και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών, γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις» είπε. 

Πηγή: skai.gr