Εισβολή του Ρουβίκωνα (και) στο δημαρχείο της Τήνου

Σε εισβολή στο δημαρχείο της Τήνου προχώρησαν την Πέμπτη τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα. Περίπου δέκα άτομα έκαναν "ντου" ξαφνικά στο δημαρχιακό μέγαρο, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και κατόπιν αποχώρησαν χωρίς προσαγωγές. 

Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η νέα "παρέμβαση" πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων στο τροχαίο με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου. 

"Για εμάς δεν
είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο" δηλώνουν απειλητικά οι αναρχικοί. 

Σημειώνεται ότι αστυνομικές πηγές εκτιμούσαν ότι ο Ρουβίκωνας σχεδιάζει να… εξαπλώσει τις δράσεις του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, πράγμα που ήδη γίνεται πράξη. 

Στο μεταξύ, ο Ρουβίκωνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο της καταδρομικής του επίθεσης στα γραφεία της βρετανικής ΜΚΟ Οxfam στην οδό Πατησίων 81 στην πλατεία Βικτωρίας.

Πηγή: skai.gr