Κλείσιμο

Με τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τους στρατιωτικούς(vid)

Με τον εθνικό ύμνο, τον οποίο έψαλαν οι ακρίτες που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.



Όπως αναφέρει ο ιστότοπος evros-news.gr, άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, έστειλαν το μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην πατρίδα ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, αλλά και προς την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της αποφυλάκισης και επιστροφής τους.



Οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί τους από το επισκεπτήριο της περασμένης Δευτέρας και μέχρι αύριο (στο επόμενο επισκεπτήριο) δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο θείος του, Χρήστος Κούκλατζης, εκφράζοντας τη μεγάλη αγωνία που έχει η οικογένεια για την κατάστασή του. 

«Οι δύο στρατιωτικοί είναι προφυλακισμένοι, και όχι όμηροι» ξεκαθάρισε την Κυριακή ο Γιώργος Κυρίτσης, κρατώντας κι αυτός, μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο, σαφείς αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο.



«Να κλείσουν το στόμα τους» 
κάλεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Φώφη Γεννηματά τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του με αφορμή τα τεκταινόμενα με τους έλληνες στρατιωτικούς, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά της Τουρκίας και των Σκοπίων. 

Για «Βαβέλ θέσεων», και εξόφθαλμα προβληματικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο θέμα των δύο στρατιωτικών, κατηγόρησε μέσω του σταθμού μας την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 



«Οι ενέργειες της κυβέρνησης είχαν ως γνώμονα την ασφάλεια των δύο στρατιωτικών, επιπλέον οι προσπάθειες στο διπλωματικό επίπεδο είναι διαρκείς» διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ξεκίνησε το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς (video+φωτό)

Πηγή: evros-news.gr - skai.gr