Μέλη των νεοναζί Combat 18 οι συλληφθέντες - Επιτέθηκαν σε στέκια αναρχικών

Σε 15 επιθέσεις σε σπίτια που έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές, αλλά όχι όμως στην πρόσφατη επίθεση στη Φαβέλα του Πειραιά, φέρεται να εμπλέκονται οι έξι προσαχθέντες στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν στη νεοναζιστική ομάδα Combat 18 Hellas. Η επιχείρηση στην Αττική, και σε επαρχιακή πόλη, συνεχίζεται, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εξετάζεται η συμμετοχή των έξι ατόμων σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς. Ταυτόχρονα, διενεργούνται έξι κατ’ οίκον έρευνες.

Oι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου. Οι αστυνομικοί έχουν θέσει στο επίκεντρό τους την αναζήτηση βιντεοσκοπημένου υλικού που ενδεχομένως να βοηθούσε στην τελική αναγνώριση των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας, ωστόσο είχαν ανοιχτό το κάλυμμα του προσώπου.

Σημειώνεται ότι η Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που έχει τις ρίζες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, τα μέλη της Combat 18 έχουν κατηγορηθεί για το θάνατο προσφύγων, και μη καυκάσιων Βρετανών. Το «18» παραπέμπει στα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς στη γερμανική αλφάβητο το γράμμα «A»  είναι το πρώτο, και το γράμμα «Η» είναι το ογδόο.


Πηγή: skai.gr