Γυαλιά καρφιά (πάλι) η Ερμού από αναρχικούς σε απόσταση αναπνοής από Βουλή

Ζημιές στις βιτρίνες τουλάχιστον 11 καταστημάτων της Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας και σε απόσταση αναπνοής από τη Bουλή, προκάλεσαν για άλλη μια φορά τα ξημερώματα ανενόχλητοι κουκουλοφόροι, και αποχώρησαν. Έγιναν δύο προσαγωγές υπόπτων που αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα αντιεξουσιαστών για συμπαράσταση στον Ντίνο Γιαγτζόγλου, τον 29χρονο ο οποίος κατηγορείται για αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο.

To πρωί της Τετάρτης, αντιεξουσιαστές έκαψαν και τρεις κάδους έξω από το ΑΠΘ σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιαγτζόγλου.

Τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού μεγάλες ζημιές.

Την ίδια στιγμή, η πρυτανεία του ΕΚΠΑ παραμένει υπό κατάληψη και λειτουργεί ως ορμητήριο των αντιεξουσιαστών, ως ένα ιδιότυπο "αρχηγείο" για να κάνουν επιθέσεις.

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ανομία 

Mιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, όπως και στα επεισόδια «από τους γνωστούς - άγνωστους», έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου «γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή αυτού που φέρεται ως ένοχος για την αποστολή του συγκεκριμένου "τρομοδέματος"», όπως τόνισε. 

Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο επεισόδιο έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στο ίδιο επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστες και στις τέσσερις περιπτώσεις τους αυτοαποκαλούμενους «Αλληλέγγυους», «αλληλέγγυους», όπως είπε, προς τον φερόμενο δράστη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Διαβεβαίωσε δε, την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό ότι η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης ΝΔ στη βία, θα είναι μηδενική και αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα.

«Υπάρχει ομάδα εργασίας» ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στις επικρίσεις του Κυριακού Μητσοτάκη για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια, αλλά και γενικότερα στη χώρα, με αφορμή και την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπουργός Παιδείας για τα θέματα παραβατικότητας υπάρχει ομάδα εργασίας που σε συνεργασία με τα ιδρύματα και τα αρμόδια υπουργεία, που συνεδριάζει για το ζήτημα.
Πηγή: skai.gr