Ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου - Έδωσαν διορία

Ένταση σημειώνεται από το 6.45 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας από άνδρες των ΕΚΑΜ.

Οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα, και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.

Αναφέρουν μάλιστα ότι «έδωσαν
διορία ως τις 12μμ» για να έρθει κάποιος από το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει. Αυτή την ώρα εξελίσσονται διαπραγματεύσεις. 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστών χώρου, οι ενέργειες σημειώνονται στην πρώτη και τέταρτη πτέρυγα.

«Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μηνά που γίνεται εισβολή ΕΚΑΜ και ''απαγωγή'' κρατουμένου από την Α' πτέρυγα Κορυδαλλού. Κι όλα αυτά με το φόντο της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των "δικαιωμάτων"» αναφέρουν δε.

Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ένας ασύρματος και τρία κλειδιά, τα οποία φέρονται να πήραν από τους φύλακες. 

Aπό την πλευρά τους, οι γυναίκες κρατούμενες του Κορυδαλλού διαμηνύουν ότι στις 12 το μεσημέρι, οπότε γίνεται η καταμέτρηση, δεν θα αφήσουν την υπηρεσία να μπει μέσα στην πτέρυγα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά των συγκρατουμένων τους στις ανδρικές φυλακές.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ζήτημα στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς όμως να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

post image



Πηγή: skai.gr