Λέσβος: Σύλληψη δύο στελεχών ΜΚΟ με ψεύτικο στρατιωτικό όχημα

Περίεργη υπόθεση στη Λέσβο, με συλλήψεις μελών μεγάλης Μη Κυβερνητικός Οργάνωσης που δρα στο νησί για την αρωγή των μεταναστών και των προσφύγων.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, στελέχη του λιμενικού σώματος εντόπισαν νοικιασμένο τζιπ στο οποίο επενέβαιναν ένας Γερμανός, 24 ετών, και μια Συριακής καταγωγής 23 ετών, στο οποίο κάτω από τις κανονικές πινακίδες εντοπίστηκαν πλαστές πινακίδες του ελληνικού στρατού. Το όχημα είχε χακί χρώμα, και θα μπορούσε να εκληφθεί σαν στρατιωτικό, ενώ διέθετε και σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν την Κυριακή κατηγορούμενοι από το λιμενικό στον εισαγγελέα, όποιος διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Εκτιμάται ότι στόχος ήταν η εύκολη μετακίνηση και η ανυπαρξία ελέγχων στους χώρους διαμονής μεταναστών.

Η έρευνα της περίεργης υπόθεσης συνεχίζεται, ενώ να σημειωθεί ότι κατά καιρούς ερευνώνται στελέχη ΜΚΟ για παράξενες δραστηριότητες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπόθεση αφορά όλες τις ΜΚΟ.
Πηγή: skai.gr