Μέλος Ρουβίκωνα: Δεν θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν οι φασίστες

Τη δήλωσή του ότι στο συλλαλητήριο «στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα» η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, επιχείρησε να ανακαλέσει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα.

Μέσω του προφίλ του στο Facebook ο Καλαϊτζίδης αποδίδει την αναφορά του περί «αίματος που θα χυθεί» στην απόφαση του Ρουβίκωνα να αμυνθεί σε επιθέσεις φασιστών.

«Απασφαλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα.Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις.Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, νωρίτερα ο αντιεξουσιαστής έλεγε ότι «στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Το σχόλιό του είχε 100 περίπου «Μου αρέσει» έως τις 6 το βράδυ. 

«Σ' εμπιστεύομαι Γιώργη! Ενημέρωσε μας ΄'οποτε κρίνεις. Θα κάνω ότι μπορώ από το Ρέθυμνο...Υλικά δεν μπορώ, έχω να κάνω εδώ με μαλάκες. Ηθικά μπορώ! Όμως» σημείωνε μάλιστα ένας από τους φίλους του στα σχόλια. 

Δημιουργία κλίματος τρόμου ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής καταγγέλλουν πάντως οι διοργανωτές του, αλλά και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο, όπως λένε, να μην κατέβει ο κόσμος στο Σύνταγμα.

«Η προσπάθεια εκφοβισμού του λαού δεν θα καρποφορήσει. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει το δικαίωμα μας να διαδηλώσουμε», δήλωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μάλιστα πως αν εμποδίσουν τους διαδηλωτές δια της βίας οι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων, η ευθύνη θα ανήκει στον κ. Τσίπρα.

Πηγή: skai.gr