Κλείσιμο

Αστυνομικοί ΒΑ Αττικής: Στo AΤ Πεύκης μπορούσαν να πεθάνουν σαν τα ποντίκια

Για συντεταγμένη απορρύθμιση της πολιτείας και έλλειψη πολιτική βούλησης στην αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά αστυνομικών έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης, δηλώνοντας ότι στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, όχι μόνο οι αστυνομικοί, αλλά και οι κρατούμενοι, μπορούσαν να πεθάνουν σαν τα ποντίκια.

«Xάρη στον επαγγελματισμοί των συναδέλφων δεν θρηνήσαμε θύματα, όχι μονό αστυνομικούς, άλλα ήταν και επτά κρατούμενοι που μπορούσαν να πεθάνουν σαν τα ποντίκια, είχε πάρει φωτιά όλη η είσοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσουμάνης υπενθύμισε και τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια, λέγοντας ότι «και αυτό θεωρείται ανθρωπινή ζωή». «Έχουμε φτάσει στο σημείο αυτές τις επιθέσεις να τις θεωρούμε κάτι το σύνηθες… μιλάμε για συντεταγμένη απορρύθμιση της πολιτείας. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση επιθέσεων κατά των αστυνομικών. Είμαστε εκτεθειμένοι» επισήμανε.

«Να ξεκαθαρίσουμε τι αστυνομία θέλουμε… Βλέπετε καθαρά ότι οδηγούμε στη δικαιοσύνη τέτοια άτομα, και η δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους, έξω με αναστολή… Μην πούμε για σοβαρά εγκλήματα που με το νομό Παρασκευόπουλου οι καταδικασθέντες βγαίνουν στην πενταετία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΒΑ Αττικής.

Στο μεταξύ, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζει στην κυβέρνηση «ανοχή» σε φαινόμενα βίας, ενώ ταυτόχρονα την κατηγορεί για «υπονόμευση» της αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία όπως τονίζει άφησε τεράστια κενά στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Πηγή: skai.gr