Διαπληκτισμός, κι όχι προμελετημένη πράξη, η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Στο σενάριο του διαπληκτισμού, και όχι του συμβόλαιου θανάτου ή της προμελετημένης πράξης, αποδίδει η ΕΛΑΣ την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στη Νεάπολη Εξαρχείων, την Πέμπτη, από δύο δράστες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα φαίνεται να είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο για ποινική υπόθεση που τους αφορούσε. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν με τον ποινικολόγο, και ενώ ο συνεργάτης του ήταν εκτός αίθουσας, τα πνεύματα φαίνεται πως οξύνθηκαν, με τον έναν εκ των δύο να βγάζει το όπλο και να τον πυροβολεί.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκύπτει από το γεγονός οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου, χωρίς να πάρουν καμία προφύλαξη, συζήτησαν επί ένα εικοσάλεπτο με τον ίδιο και τον συνεργάτη του και έπειτα ακόμη ένα δεκάλεπτο μόνο μαζί του.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αλλά ούτε φορούσαν γάντια, ώστε να φαίνεται ότι είναι προμελετημένη η πράξη τους. Έτσι, μοιραία, οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν μόνο τις περιγραφές των δυο δραστών, αλλά και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, όπως επίσης και γενετικό τους υλικό.

Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση, οι δράστες προκάλεσαν τυφλό τραύμα θώρακος στον άτυχο δικηγόρο με πυροβόλο όπλο, ενώ προκλήθηκαν και κακώσεις στο αριστερό ημιθωράκιο και τη αριστερή άνω κοιλία της καρδιάς.

Το θύμα βλήθηκε από όπλο μικρού διαμετρήματος από απόσταση ενός μέτρου, με τη σφαίρα να καρφώνεται στην καρδιά και το θάνατό του να είναι ακαριαίος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος δικηγόρος όταν είδε το όπλο έβαλε μπροστά το χέρι του για να προστατευτεί.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες του συνεργάτη του ποινικολόγου, οι δράστες είναι ηλικίας 30 με 40 ετών. Ο ένας είναι 30-40 χρόνων, με ύψος περίπου 1.80 αδύνατος και μελαχρινός, με κοντά σκούρα μαλλιά.

Ο δεύτερος υπολογίζεται από 27-40 ετών, έχει ύψος 1.70, είναι αδύνατος, ανοιχτόχρωμος και επίσης κοντοκουρεμένος, ενώ την ώρα της επίθεσης φορούσε τζιν παντελόνι και λευκό μπουφάν.

Πηγή: skai.gr