Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για το πώς κατέληξε ο φάκελος στα χέρια του Παπαδήμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξονυχιστική έρευνα της ΕΛΑΣ ώστε να απαντηθεί πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Να σημειωθεί ότι από την έκρηξη, το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσα στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Παπαδήμο στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος, τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου- και δύο ακόμη άτομα -τα οποία φέρουν ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, επειδή στην Ακαδημία Αθηνών -της οποίας είναι πρόεδρος- δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, η αλληλογραφία παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ακολουθήθηκε η διαδικασία με τον παγιδευμένο φάκελο και -αν ναι- γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παγιδευμένος φάκελος πέρασε από το μηχάνημα που ανιχνεύει εκρηκτικά στην τράπεζα της Ελλάδας, όπου βρισκόταν λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη ο κ. Παπαδήμος, χωρίς να ανιχνευθεί ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Καταθέσεις αναμένεται να δώσουν ο κ. Παπαδήμος και οι δύο υπάλληλοι της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του αποστολέα, στον παγιδευμένο φάκελο, αναγραφόταν η Ακαδημία Αθηνών.

Το συμβάν θυμίζει τα τρομο-δέματα που είχαν σταλεί τον Μάρτιο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου του ΔΝΤ. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».



Πηγή: skai.gr