Αδειοδότηση: Θέμα ωρών ο "λευκός καπνός" στην Καλλιθέα

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση της καινοφανούς κυβερνητικής διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, με τους διεκδικητές να παραμένουν για δεύτερη νύχτα έγκλειστοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Σημειώνεται ότι για λόγους απόλυτης διασφάλισης του απορρήτου της διαδικασίας οι νικητές των προηγούμενων τριών αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στο κτίριο έως ότου βγεί "λευκός καπνός" και για τη δημοπράτηση και της τελευταίας τηλεοπτικής άδειας. Οι επίσημες ανακοινώσεις για το ποιοι πήραν τις άδειες ενδέχεται να μετατεθούν για την Πέμπτη το μεσημέρι.

Κι ενώ η χρονοβόρα, απάνθρωπα κοπιαστική, και αχρείαστα γραφειοκρατική διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών συνεχίζεται, η φημολογία δίνει και να παίρνει, καθώς μόνο στοιχήματα δεν παίζονται(;) Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, πάνω από το κτίριο της ΓΓΕΕ εθεάθη και ένα Άγνωστης Ταυτότητας drone προκαλώντας συναγερμό στις αρχές.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων πάντως έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για την... επιβίωσή τους, ενώ κατά τις 9 το βράδυ κατέφθασε στην πύλη της ΓΓΕΕ στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου και το κέιτερινγκ με το βραδινό μενού.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 10 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν θυροκολληθεί στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας. Πρόκειται για ασφαλιστικά μέτρα που κάνουν οι υποψήφιοι εναντίων των υπόλοιπων σχημάτων, αλλά και κατά της ίδιας της ΓΓEΕ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, που αποκάλεσε το «μαύρο» εντός 90 ημερών, σε όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια, «εφαρμογή της νομιμότητας». Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα Digea υποχρεούται να σταματήσει την εκπομπή αυτών των καναλιών.

Έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι δεν έχει προσδιοριστεί ποτέ θα ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το αν και ποτέ θα δοθούν θεματικές και περιφερειακές άδειες.



Επιτείνοντας το αλαλούμ, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε την Τρίτη στην ΕΡΤ ότι προτεραιότητα είναι οι περιφερειακές άδειες.

Ότι αγωνίζεται να οικοδομήσει μηχανισμούς ελέγχου στο Κράτος, τη Δικαιοσύνη και την Ενημέρωση, αντί να εστιάσει στην οικονομία, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση με αφορμή τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι δεν σχεδιάζει να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση προτού γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Όλα όσα λέγονται περί πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι παραμύθια. Ξαναμοίρασμα της πίτας γίνεται και πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων έχουμε» τόνισε την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

H Ευρώπη προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δημοπρατεί μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και φοβάμαι ότι θα υπάρξει αντίδραση από τις Βρυξέλλες το φθινόπωρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ακόμα ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ με τον διαγωνισμό είναι να προσφέρει ένα βολικό αφήγημα στους ψηφοφόρους του.

Να προστατευθεί το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο, ζήτησε με σημερινές δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Για σκανδαλώδη εύνοια της κυβέρνησης προς τον κ. Καλογρίτσα εργολάβο δημοσίων έργων, και έναν εκ των υποψηφίων νέων καναλαρχών, κάνει λόγο με ερώτησή του στην Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, αναφερόμενος στην εκπρόθεσμη κατάθεση της υποψηφιότητας.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας