Πρωτοχρονιά σε χιονισμένο τοπίο

Πρωτοχρονιά σε χιονισμένο τοπίο στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Κεντρική και Ανατολική Στέρεα, ιδιαίτερα την Εύβοια αλλά και τη Θεσσαλία.

Από αύριο τα ξημερώματα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα τους Θρακομακεδόνες την Βαρυμπόμπη την Πεντέλη αλλά και τον Υμηττό.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν τα ξημερώματα την Πρωτοχρονιάς με χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα των τελευταίων ωρών, με την θερμοκρασία να πέφτει κατά 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή το μεσημέρι.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούνέγκαιρα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Παράλληλα, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες και με διαρκή επικαιροποίηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. 

Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει από την πλευρά του ο δήμος Αθηναίων τις επόμενες μέρες, λόγω των προγνώσεων για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με τσουχτερό κρύο.
Πηγή: skai.gr