Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και στην Αττική

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές στα ανατολικά και βόρεια, ενώ από τη Δευτέρα το χιόνι θα φτάσει και στην Αττική – κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού.

Παράλληλα, από την Κυριακή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κακοκαιρία που από τη Δευτέρα σε όλες τις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Από την Τρίτη, τα κακά καιρικά φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα, ενώ παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά από την Τρίτη.

Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη θα χαρακτηρισθεί επίσης από ισχυρότατους ανέμους. Τη Δευτέρα, η ένταση των οποίων στα δυτικά θα φτάσει ως και τα 8 με 9 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσει τα 8 με 10 μποφόρ, ισχύς που θα διατηρηθεί και την Τρίτη.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 μποφόρ έως και την Τετάρτη.

Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από την Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr
Πηγή: skai.gr