Αντιδράσεις για την κατεδάφιση καταυλισμού ρομά στο Χαλάνδρι

Έντονα αντιδρούν οι ρομά στην κατεδάφιση καταυλισμού τους στο Χαλάνδρι, επί της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα. 

Οι ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνται να αποχωρήσουν από το σημείο. Η κατεδάφιση θα γίνει με εντολή της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, βάσει δικαστικής απόφασης. Στο σημείο βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, με εισαγγελέα.

Πριν ακόμα μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Μεσογείων και έκλεισαν το ρεύμα καθόδου, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο αυτό που σκέφτεται η αποκεντρωμένη διοίκηση. Να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση... Επιχειρούν να μετατρέψουν το Χαλάνδρι σε εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Η λύση του κοινωνικού προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί με αυταρχικό τρόπο. Να μετακινηθούν με βιώσιμο τρόπο και με αξιοπρεπείς συνθήκες, τόνισε.

Σημειώνεται ότι έχει υπάρχουν σκέψεις για μετεγκαταστασή των ρομά στο όρος Πατέρας στα Μέγαρα, μετά και από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Υπάρχει απόφαση να κατεδαφιστούν τα 12 από τα 65 συνολικά παραπήγματα.


Πηγή: skai.gr