Επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη: Θα «προδώσουν» τους δράστες οι κάμερες ασφαλείας;

Ελπίδες ότι οι κάμερες ασφάλειας της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, και κοντινών επιχειρήσεων, μπορεί να έχουν καταγράψει κάποια λεπτομέρειας που θα «προδώσουν» τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβευτική κατοικία τα ξημερώματα εκφράζουν οι αρχές.

Οι τέσσερις δράστες προσέγγισαν το σπίτι από ακάλυπτο χώρο στην οδό Χίου. Διέσχισαν πυλωτή πολυκατοικίας, και πυροβόλησαν κατά πάσα πιθανότητα με δυο καλάσνικοφ.

Εξήντα κάλυκες που έχουν περισυλλέγει από το σημείο της επίθεσης στην οδό εθνικής Αντιστάσεως ελέγχονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η επίθεση θυμίζει πολύ εκείνη στο αστυνομικό τμήμα της Άγιας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2010, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ. Eπίσης, το Μάιο του 1999 το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας είχε βληθεί με ρουκέτα από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχουν προσαχθεί τουλάχιστον έξι άτομα.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επικοινώνησαν με τον γερμανό πρέσβη Βόλφγκανκ Ντόλτ (φωτό κάτω).

Tην απόλυτη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς κατά της πρεσβευτικής κατοικίας και τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρέσβη και την οικογένειά του εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ