Κλείσιμο

Ζημιά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές από τα 10.000 πλαστά ασφαλιστήρια

Για ζημιά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές από τα πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Είναι παράνομοι όσοι έχουν αυτά τα συμβόλαια, και δεν ξέρω αν καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφαλαίο. Είναι νόμιμη στη χώρα μας η βουλγαρική εταιρεία, αλλά εξέδιδαν συμβόλαια στο όνομά της χωρίς να το γνωρίζει» διευκρίνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 10.000 πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων, στο όνομα General Commodities Trade part of Levins, είχε πωλήσει κύκλωμα επιτήδειων. Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε πάνω από 20 συλλήψεις.

Η επιχείρηση γίνεται με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών για τον εντοπισμό και σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Οι επιτήδειοι πωλούσαν ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων που είχαν εκδοθεί από ανύπαρκτη ασφαλιστική εταιρεία, την οποία εμφάνιζαν ως θυγατρική στην Ελλάδα της πολύ γνωστής βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Τα μέλη της σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία και διαμεσολαβητές αναλάμβαναν την έκδοση πλαστών ασφαλιστηρίων αυτοκίνητων. Οι ανυποψίαστοι πολίτες δελεάζονταν από τα χαμηλά ασφάλιστρα, αλλά ουσιαστικά ήταν ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος...
Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Δημήτρης Καραστεφανής, Newsdesk ΣΚΑΪ