Δύο νέες 24ωρες απεργίες προκήρυξαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για την Τρίτη και την Τετάρτη, προκήρυξαν πριν από λίγη ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων στο μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας έρχεται παρά το γεγονός ότι νωρίτερα την Δευτέρα η ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε την αναστολή των απεργιών στα ΑΕΙ.

Σημειώνεται πως οι διοικητικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχουν αντίθετα προχωρήσει σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παρέμεινε και τη Δευτέρα η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, λόγω κατάληψης που πραγματοποιούν φοιτητές, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρός της καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε το άνοιγμά της.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.

Eντός των επόμενων ωρών, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Σχολής.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ