Κρίσιμη συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Κρίσιμη συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που άρχισε από την Παρασκευή διαδοχικές συναντήσεις με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Σε εποικοδομητικό κλίμα, αλλά και με τους πρυτάνεις να επισημαίνουν τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στα ιδρύματα που διευθύνουν, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι ξεχωριστές συναντήσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο.

Την Παρασκευή υπήρξε και νέα εισαγγελική παραγγελία για το κατά πόσον παραβιάζεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία των διοικητικών υπάλληλων.

Νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου εξήγγειλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Ιδρυμάτων διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό. «Κανένας διάλογος μέχρι την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της Ομοσπονδίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ