Δημοτικοί Αστυνομικοί Αθηνών: Είμαστε εκτός διαλόγου για την κινητικότητα

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους, και διαθέσιμοι να συζητήσουμε τα πάντα, αλλά στο διάλογο που μας αφορά, μας έχουν αφήσει εκτός», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Τάτσης, αναπληρωτής πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας.

Όπως τόνισε ο κ. Τάτσης, η δημοτική αστυνομία έχει πάνω από 29 αρμοδιότητες, οι σημαντικότερες των οποίων είναι ο έλεγχος της στάθμευσης, το παραεμπόριο (με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ), η αρμοδιότητα φύλαξης δημοτικών κτιρίων και ο έλεγχος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι σημείο αιχμής στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας για την κινητικότητα είναι κατά πόσον οι περίπου 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας θα μεταταγούν άμεσα στην ΕΛΑΣ, ή θα υπάρξει κι ένα μικρό διάστημα διαθεσιμότητας όπως ζητεί η τρόικα.

Στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ για το θέμα της κινητικότητας, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι προγραμματίζεται πορεία προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της στηρίζει τα αιτήματα του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας. «Όχι στην κινητικότητα, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Να πάψει η χώρα να είναι προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων» σημειώνει η ανακοίνωση.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ