Συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στο Ρέντη

Στην ουσία της υπόθεσης της δολοφονίας των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011 μπήκε σήμερα το δικαστήριο. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη και την συμπλοκή με τους δράστες.

Συγκινημένη εμφανίστηκε η μητέρα του Γιώργου Σκυλογιάννη η οποία κρατώντας τη φωτογραφία του άτυχου γιου της, ζήτησε με σεβασμό προς το δικαστήριο την εσχάτη των ποινών, ενώ η αδερφή του Γιάννη Ευαγγελινέλη εξέφρασε την οργή της για τους δράστες: " Δεν λήστεψαν ένα περίπτερο αλλά ζωές ανθρώπων πολύτιμων για την κοινωνία. Ο,τι και να κάνουμε δυστυχώς ο Γιάννης δεν γυρίζει πίσω, ενώ είναι ζωντανοί αυτοί που δεν έχουν κανένα σεβασμό για το κοινωνικό σύνολο."

Ιδιαίτερη σημασία είχε η εξέταση των συναδέλφων των άτυχων ειδικών φρουρών που ήταν παρόντες στο μακελειό, αφού το κύριο ζήτημα που θα εξακριβώσει το δικαστήριο είναι πόσοι και ποιοι από τους δράστες πυροβόλησαν και άρα είναι υπεύθυνοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν πως πυροβόλησε μόνο ο ένας από τους τέσσερις, στηριζόμενοι στη βαλλιστική έρευνα που αναφέρει πως οι θανατηφόρες ριπές προέρχονται από το ίδιο πυροβόλο όπλο τύπου καλάζνικοφ.

Ο Παναγιώτης Γλυνιός όμως, αστυνομικός που τραυματίστηκε βαριά στη συμπλοκή, τόνισε πως όλη η συμπεριφορά των δραστών έδειχνε τη διάθεση να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους: "Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μίσος, τέτοια διάθεση για αίμα." ενώ και ο Γιώργος Σπαντιδάκης που ήταν στην ίδια μηχανή με τον Γιώργο Σκυλογιάννη είπε πως οι δράστες αυξομείωναν ταχύτητα ώστε να βρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να ανοίξουν πυρ. Τόνισε ακόμα πως ο δρόμος μπροστά τους ήταν ανοιχτός και οι ληστές θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να διαφύγουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παρόν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έδωσαν πολλοί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός