Αθώος ο Ισίδωρος Κούβελος για την υπόθεση ανακριβούς «πόθεν έσχες»

Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από την κατηγορία της συνέργειας σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος.

Η δίωξη αφορούσε ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων από ναυτικό συνάλλαγμα που δεν είχε δηλωθεί στο "πόθεν έσχες".

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κ. Κούβελος αφορούσε την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό του Λονδίνου από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να συμπεριληφθεί στη δήλωση "πόθεν έσχες" του 2011 (χρήση 2010).

Οι εφέτες, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Κωνσταντίνου Τζαβέλα που είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς το σε βάρος του αδίκημα και για αυτό θα πρέπει να απαλλαγεί.

Για την υπόθεση είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το θέμα είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του Επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Για σκοπιμότητα πίσω από το αίτημα για άρση της ασυλίας της είχε κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν θα κάνει χρήση του προνομίου.
Πηγή: skai.gr