Συνεχίζουν την απεργία πείνας 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας. Από τους 45 εργαζομένους έχουν απολυθεί 22 χωρίς να πάρουν αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η τράπεζα έχει τα χρήματα, αλλά αρνείται να τα καταβάλλει. Κάνουν επίσης λόγο και για θέμα ισότιμης μεταχείρισης. Συνολικά των τραπεζικών υπαλλήλων και ζητούν οι ρυθμίσεις που προέκυψαν για την ΑΤΕ να εφαρμοστούν και στους ίδιους.

Οι απεργοί έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της τράπεζας θα αγγίξει και την τοπική κοινωνία και οικονομία, αφού περίπου 17.000 άνθρωποι από την περιοχή είναι μέτοχοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας. Εάν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι αρνητικό, τότε θα κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές οι μέτοχοι και μάλιστα να έχουν ευθύνη έως και το 5πλάσιο της μερίδας τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Οι επαφές θα συνεχιστούν το πρωί στην Αθήνα, με νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr