«Ξένιος Ζευς»: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι προσαγωγές

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» με στόχο τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας.

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας διεξάγεται στην περιοχή της Ακρόπολης (από το Μουσείο έως τον Ιερό Βράχο) και στην πλατεία Θεάτρου.

Ταυτόχρονα, άνδρες της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα αλλοδαπών στις οδούς Μενάνδρου και Σοφοκλέους.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας της Κυριακής στο κέντρο και στις πλατειές προσήχθησαν 1130 και συνελήφθησαν 395 αλλοδαποί που ζούσαν παράνομα στην χώρα μας και αναμένεται να ακολουθήσουν την διαδικασία επαναπροώθησης στην χώρα καταγωγής τους.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν.
Το Σάββατο, προσήχθησαν 4.900 άτομα, συνελήφθησαν 1.130 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Αστυνομικές πηγές
διευκρίνιζαν πως δε συλλαμβάνονται αποκλειστικά παράνομοι μετανάστες, αλλά και αλλοδαποί οι οποίοι κατά την έρευνα διαπιστώνεται ότι εμπλέκονται σε άλλα αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές κλπ.

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Nίκος Δένδιας, κάνοντας μάλιστα λόγο για εισβολή άνευ προηγουμένου. «Η χώρα χάνεται• από την κάθοδο των Δωριέων, 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή (...) πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Όλες αυτές οι επιχειρήσεις της αστυνομίας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και γίνονται πάντα λίγο πριν εφαρμοστούν επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό" είπε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε πως το υπουργείο μεταφέρει τα γκέτο της Αθήνας έξω από την Αθήνα.

Στην ανάγκη ισχυρής εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Δημήτρης Γεωργατζής.

Πρόσθεσε πως το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε μια αποθήκη ανθρώπων και μόνον όσοι δεν ήθελαν το δουν, δεν το έβλεπαν.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναστάτωση.

Είπε πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό δεν κατέστη δυνατή κάποια συνομιλία μαζί του.

Επί τάπητος πρόκειται να θέσει στο μεταξύ το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr