Άνοιξε με εισαγγελική παρέμβαση η Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο

Άνοιξε το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας. Μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται περίπου 50 εργαζόμενοι.

Υπάρχουν αναφορές για μικροτραυματισμούς υπαλλήλων που προσπάθησαν να μπουν στο εργοστάσιο.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

Από δύο λωρίδες κυκλοφορίας διεξάγεται η κίνηση στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργίας Ελλάδας.

Μέλη του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ βρίσκονται στο οδόστρωμα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για επιθέσεις του ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν.

Σε ανακοίνωση της η εταιρία τονίζει ότι με την απόφαση της πολιτείας αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην δουλειά τους.

Σημειώνει πως το ΠΑΜΕ προσπαθεί να εμποδίσει την εκείνους που θέλουν να εργαστούν εκτιμώντας πως με την ισχυρή παρουσία του κράτους η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Έκκληση στην κα. Παπαρήγα «να μαζέψει τον στρατό της» απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΜΕ έχει αποκλείσει το δρόμο για να εμποδίσει τους εργαζομένους να εισέλθουν στην εργασία τους προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι «τρώνε ξύλο για να μπούνε στο εργοστάσιο».

Κάλεσε μάλιστα την κα. Παπαρήγα να δώσει εκείνη δουλειά στους εργαζομένους αν δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr