Συμμορία ανηλίκων είχε ρημάξει εκκλησίες και σχολεία στην Σαντορίνη

Συνελήφθησαν στην Σαντορίνη , από άνδρες του αστυνομικού  τμήματος του νησιού, δύο Ελληνες  18 και 16 ετών και τρεις αλλοδαποί ένας 19χρονος υπήκοος Ουκρανίας και δυο 17χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στα Φηρά ,κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση κάνναβης, μέσα σε σταθμευμένο  αυτοκίνητο, οι τέσσερις από τους συλληφθέντες   ο 18χρονος, ο 19χρονος, ο 17χρονος και ο 16χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά (9,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (130,10) ευρώ σε κέρματα.

Το πέμπτο μέλος της εγκληματικής ομάδας 17χρονος Αλβανός συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Θηροστεφάνι.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από το μήνα Οκτώβριο 2010 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και κυλικεία Σχολικών Μονάδων.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (18) κλοπές και (9) απόπειρες κλοπών, που είχαν διαπράξει  έως και τις 2-11-2011, όπου είχαν αποσπάσει περισσότερα από (10.000) ευρώ.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής