Νέα αναβολή για την εκδίκαση της Ηλία

Νέα αναβολή για τις 17 Ιουνίου έδωσε το Πρωτοδικείο του Λονδίνου για την εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης στην Ελλαδα της φυγόδικης πρωτοδίκου, Αντωνίας Ηλία.

Ο συνήγορός της ζήτησε δυο εβδομάδες για να μελετήσει τον φάκελό της.

Η κατηγορούμενη εξακολουθεί να αρνείται ότι είναι η Αντωνία Ηλία, δηλώνοντας γαλλίδα υπήκοος, ωστόσο το δικαστήριο διασταύρωσε την ταυτότητα της, με βάση τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για δυο εβδομάδες δίνοντας χρόνο στην κυρία Ηλία να επικοινωνήσει με τον προσωπικό της δικηγόρο, που κατά δήλωση της βρίσκεται στην Αθήνα.

Την παράταση κράτησης της φυγόδικης πρωτοδίκου, Αντωνίας Ηλία, διέταξε δικαστής πρωτοδικείου στο Λονδίνο όπου εξετάζεται το αίτημα έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η Ηλία -που έχει καταδικαστεί ερήμην σε 80 μήνες φυλάκισης για το ρόλο της στο παραδικαστικό κύκλωμα- εξακολουθεί να αρνείται ότι είναι η κατηγορούμενη παρά το γεγονός ότι το Σάββατο το δικαστήριο αποδέχθηκε την ταυτοποίηση των δακτυλικών της αποτυπωμάτων.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, προβάλλοντας ως δικαιολογία το ότι θα μπορούσε ξανά να εξαφανιστεί με ψευδή ταυτότητα.


Πηγή: skai.gr