Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Χ. Παπουτσή

Μετά την αξιωματική αντιπολίτευση, και συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ αντιδρούν στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος προειδοποίησε ακόμα και με διάλυση υπηρεσιών της αστυνομίας, στο όνομα του εκδημοκρατισμού τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του το Σάββατο υποστηρίζει πως δεν έκανε καμία αναφορά σε συγκεκριμένη υπηρεσία, αντίθετα υπήρξαν επισημάνσεις και κατευθύνσεις.

Εμμένει, πάντως στην θέση του ότι «μια υπηρεσία είναι προτιμότερο να συγκροτηθεί εκ νέου, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής, αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας...».

Σε μια ανίατη ασθένεια ο γιατρός δεν χορηγεί ασπιρίνη και όταν κάποιος έχει πονοκέφαλο δεν τον βάζει στο χειρουργείο, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Γεωργατζής.

Πρόσθεσε ότι εδώ και 8 μήνες οι συνδικαλιστές έχουν στείλει επιστολές στον κ. Παπουτσή για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά όπως φαίνεται, ο υπουργός αποφεύγει τον διάλογο.

Ο βουλευτής Θανάσης Νάκος, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, είπε με αφορμή την επίθεση στο AΤ Εξαρχείων: «Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη; Εάν ο κ. υπουργός, προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του...».

«Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ. Η αστυνομία χρειάζεται προστασία» τονίζει ο ΛΑΟΣ, επίσης με αφορμή την επίθεση στα Εξάρχεια.
Πηγή: skai.gr