Μόσιαλος: «Καταπατημένο το 45% της περιουσίας του δημοσίου»

«Το 45% της περιουσίας του δημοσίου είναι καταπατημένο» τόνισε την Τετάρτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος.

«Έχουμε κάνει καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου που διαχειρίζεται το υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχει μία εκτίμηση, με βάση τις αντικειμενικές αξίες, της τάξης των 270 με 300 δισ. ευρώ, αλλά αυτό είναι το δυνητικό που μπορεί να αξιοποιηθεί, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, το 45% της περιουσίας του δημοσίου είναι καταπατημένο, ορισμένα από τα ακίνητα είναι καταπατήσεις 3ης και 4ης γενιάς, ενώ κάποια πρόσφατα μπορούν να διεκδικηθούν από το Δημόσιο.

«Δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος με τις καταπατήσεις, αν δεν μπορούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες ας γίνει μία ειδική γραμματεία στο ΥΠΟΙΚ με στελέχη υψηλής επάρκειας. Χρειάζεται πολλή δουλειά, συντονισμός και όραμα για το πώς θα τρέξει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τις εξελίξεις με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ σημείωσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης και της ΕΕ.

«Άνοιξε μία σοβαρή συζήτηση για τα ευρωομόλογα από τον κ. Παπανδρέου, την υιοθέτησε και προώθησε την πρόταση ο Αντώνης Σαμαράς, δείγμα που θα έπρεπε να ακολουθεί η ΝΔ» πρόσθεσε.

«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει το Μάρτιο (σ.σ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ). Αν οι αποφάσεις είναι ευνοϊκές για τη χώρα, τότε η συζήτηση επανατοποθετείται, πιο ψύχραιμα θα συζητάμε και πιο ψύχραιμα θα ξέρουμε τα οικονομικά δεδομένα. Ελπίζω πως θα υπάρχει μία συνολική λύση όχι μόνο για εμάς αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης» επισήμανε ο κ. Μόσιαλος.

Για δημοσιεύματα που φέρουν το Ινστιτούτο να προτείνει την πώληση 598 νησιών από το Ίδρυμα, απάντησε «άνθρακες ο θησαυρός», και προέτρεψε όσους θέλουν να μπουν στην ιστοσελίδα του ΙΣΤΑΜΕ και να δουν ότι δεν υπάρχει τίποτα για πώληση.
Πηγή: skai.gr