Στρατός στη Θεσσαλονίκη για τα σκουπίδια

Τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και του κλάδου των εργοληπτών του Δημοσίου για να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια, ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης, καθώς τα περισσότερα από τα 73 απορριμματοφόρα έχουν παραγκωνιστεί λόγω βλάβης.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο νέο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, των αντιδημάρχων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και εργοληπτών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό τους πολίτες της Θεσσαλονίκης με τη μη σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση ενός πλαισίου συνεργασίας που θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

«Σε πρώτη φάση και πριν η κατάσταση φτάσει σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης θα ζητήσουμε τη συνδρομή σε στρατιωτικούς και ιδιωτικούς τράκτορες για να μεταφέρουμε τα κοντέινερ με τα απορρίμματα από το σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επισκευή ή την αντικατάσταση των απορριμματοφόρων και την επίλυση του προβλήματος με την προμήθεια των ανταλλακτικών.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες και τους καταστηματάρχες να αποθηκεύουν προσωρινά τα σκουπίδια που δεν αποσυντίθενται και να διευκολύνουν τη διακίνηση των απορριμματοφόρων στους δρόμους της πόλης.
Πηγή: skai.gr