Μίχαλος: Καμιά άλλη κυβέρνηση δεν στάθηκε τόσο στον επιμελητηριακό θεσμό

Το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του ΓΕΜΗ» παρουσίασαν την Τετάρτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο ΓΓ. Ψηφιακής Πολιτικής Στέργιος Ράλλης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του κ. Μίχαλου μετά τη διαγραφή του πρόεδρου του ΕΒΕΑ από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στόχος του e-ΓΕΜΗ, προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ, είναι ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών στις οποίες προβαίνουν οι επιχειρήσεις της χώρας, όπως η κατάθεση των ισολογισμών. Με τη λειτουργία του έργου, θα παρασχεθούν δωρεάν 130.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές προς τις επιχειρήσεις μέσα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ).

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε μεταξύ άλ΄λων ότι «η χρονική συγκυρία που ανακοινώνουμε αυτό το κρίσιμο έργο είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς ολοκληρώνονται τα προγράμματα στήριξης της χώρας και οδεύουμε προς μία καθαρή έξοδο στις αγορές, μια εξέλιξη κρίσιμη και για το χώρο των επιχειρήσεων».

Από πλευράς του, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκθείασε την κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν έχει υπάρξει άλλη Κυβέρνηση, κατά τα χρόνια των μνημονίων, που να έχει σταθεί τόσο πολύ στον επιμελητηριακό θεσμό. Θυμίζω, πως μια άλλη Κυβέρνηση, μη αναγνωρίζοντας την αξία του επιμελητηριακού θεσμού ήθελε να κλείσει τα Επιμελητήρια».

«Αξίζει να σημειώσω ότι ο επιμελητηριακός θεσμός είναι ανεξάρτητος και οφείλει να συνεργάζεται –εκ του θεσμικού του ρόλου- με όλες τις Κυβερνήσεις προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας. Και αυτό πράττει» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Πηγή: skai.gr