Ρέγκλινγκ στον ΣΚΑΪ : Ευαίσθητη πολιτικά περιοχή το εργασιακό – Δεν βλέπω κίνηση για την αλλαγή των πλεονασμάτων ούτε από την Ελλάδα

«Ευαίσθητη πολιτικά περιοχή» χαρακτηρίζει το κεφάλαιο των εργασιακών που ανοίγει στην επόμενη αξιολόγηση, το φθινόπωρο, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη.

Παραδέχεται ότι τέτοιου είδους θέματα προκαλούν αντιδράσεις ωστόσο προτρέπει την Αθήνα να δει το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Γερμανία, που χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έκανε έριξε την ανεργία. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις άφησε αιχμές για υπουργούς, λέγοντας ότι δεν τις υποστηρίζουν όλοι. Ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «είναι σημαντικό μέρος του συμφωνημένου προγράμματος, που έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργό».

Όσον αφορά την αδιάλλακτη στάση του, στις πιέσεις ακόμα και του ΔΝΤ για χαμηλότερα πλεονάσματα από αυτά που αποφασίσθηκαν πρόσφατα, είπε ότι «τέτοια πλεονάσματα για το 2018 ήταν ο θεμέλιος λίθος της συμφωνίας του πρωθυπουργού Τσίπρα με τους Ευρωπαίους εταίρους τον περασμένο Ιούλιο. Δεν είναι δικό μου θέμα να το αμφισβητήσω αυτό», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν βλέπει καμία κίνηση προκειμένου να αλλάξει αυτό, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην υποδόση των 2,8 δισ ευρώ της πρώτης αξιολόγησης είπε «προχωράμε στα επόμενα προαπαιτούμενα και ελπίζουμε ότι τα χρήματα μπορούν να εκταμιευτούν τέλος Σεπτεμβρίου, αυτό είναι το σχέδιο».
Πηγή: skai.gr