Προς την Τράπεζα της Ελλάδος οδεύουν 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

Στην Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι θα μεταφερθούν περί τα 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, καθώς από το Περιφερειακό Συμβούλιο επιψηφίστηκε να συζητηθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος η μεταφορά του ποσού αυτού (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην ΤτΕ με ειδικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ με το επιχείρημα ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι (από 2% σε 2,4% στην ΤτΕ).

Έντονα αντέδρασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης της κ. Δούρου διαπιστώνοντας ότι έχουν πλειοψηφία έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία και η απόφαση αναμενόταν να ληφθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Τη "μετάγγιση" 120 εκατ. ευρώ από το σύνολο των διαθεσίμων του  στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία την Πέμπτη το πρωί και ο ΟΑΕΔ σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και τις ΔΕΚΟ να επενδύσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικούς τίτλους, για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, στον απόηχο και του μπλόκου της επιστροφής του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί η Αθήνα από τα χρήματα που επέστρεψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
Πηγή: skai.gr