Μήνυμα κατά του «κουρέματος» και από Γιούνκερ

H περικοπή του ελληνικού χρέους δεν εμφανίζεται «στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD, σε ένα ακόμα μήνυμα πως οι πιστωτές δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να δράσουμε» για το ελληνικό χρέος, τόνισε, σημειώνοντας πως ο ίδιος «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο Eurogroup, και κυρίως στην ευρωζώνη», που θα ταχθεί υπέρ της μείωσης του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει μια καινούρια κυβέρνηση και «θα πρέπει να προσανατολιστεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Η χώρα «έκανε σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και δεν θα πρέπει τώρα να κάνουμε βήματα προς τα πίσω αλλά να εργαστούμε πάνω σε αυτή τη βάση, ώστε να γίνει δυνατή η περαιτέρω πρόοδος, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερες επενδύσεις», υπογράμμισε.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την Αθήνα «για το συμφέρον όλων» ανέφερε, κάνοντας γνωστό ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να τον συγχαρεί.

Σαφή μηνύματα κατά τυχόν πρότασης για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έχουν ήδη στείλει το ΔΝΤ – δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ – η ΕΚΤ, η Γερμανία, μέσω Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και η Φινλανδία.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr