Στουρνάρας: «Δε μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα» με την τρόικα

«Δε μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στα σχόλια ευρωπαίου αξιωματούχου από τις Βρυξέλλες πως υπάρχει χάσμα «μιλίων και δισεκατομμυρίων» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα.

«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο ΥΠΟΙΚ με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τριμερούς.

Στον απόηχο της συνάντησης, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθηνά την Παρασκευή, μετά το Eurogroup της Πέμπτης, και οι συζητήσεις θα συνεχισθούν το Σάββατο, με πρώτο στόχο τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος θα κατατεθεί κανονικά στη Βουλή στις 21 Νοέμβριου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η τρόικα κατέβηκε από τα 2,9 δισ. ευρώ δημοσιονομικά μέτρα, που αρχικά ζητούσε για το 2014 , ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα τραβήξουν εις μάκρος, αλλά όχι πέρα από τα Χριστούγεννα.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ