Χατζηδάκης: Έως 7 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις το 2013 (upd)

Ενίσχυση ρευστότητας, επανεκκίνηση δημοσίων έργων και προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών αποτελούν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι το 2013 θα δοθούν συνολικά 6,5 με 7 δισ. ευρώ για επενδύσεις.

Το 2013, είπε, θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στη χώρα και οι μπουλντόζες που θα μπουν τον Απρίλιο στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους θα συμβολίζουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος) αποφάσισαν την κατασκευή λιμένα κρουαζιέρας στον Πειραιά και η Αθήνα μπορεί να γίνει η πόλη στην οποία θα ξεκινούν και θα τελειώνουν τα ταξίδια.

Τριάντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει άμεσα η επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων στη χώρα από τον Απρίλιο, τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς στα περισσότερα μεγάλα οδικά έργα έχει αποκατασταθεί η συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, και μάλιστα και από ισπανικές τράπεζες που συμμετέχουν και αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Το στοίχημα είναι να χτυπήσουμε την ανεργία και να προσελκύσουμε επενδύσεις όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα, δήλωσε στο μεταξύ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του προγράμματος για το 2013 αναφορικά με έργα, διαρθρωτικές αλλαγές και ρευστότητα με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Πηγή: skai.gr