Σκορδάς: Από Απρίλιο ξεκινάνε τα οδικά έργα – 30.000 θέσεις εργασίας (upd)

Τριάντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει άμεσα η επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων στη χώρα από τον Απρίλιο, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς στα περισσότερα μεγάλα οδικά έργα έχει αποκατασταθεί η συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, και μάλιστα και από ισπανικές τράπεζες που συμμετέχουν και αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και του ΥΠΑΝ, με την οποία, αφότου εγκριθεί από την τρόικα, πάμε σε κατάργηση ουσιαστικά του Τειρεσία όπως τον ξέραμε με συνολική αποτίμηση της εικόνας ενός πελάτη για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς του.

Τόνισε ότι η ΕΚΤ και η Κομισιόν δεν συζητούν να περιληφθούν στις ρυθμίσεις οι έχοντες πτωχευτική δυνατότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι). «Θα πάμε σε λειτουργία συνολικής αποτίμησης της εικόνας ενός πελάτη, κι αν η τράπεζα κρίνει ότι είναι πιστοληπτικά ικανός θα τού δίνει ένα νέο προϊόν» σημείωσε.

Για το λιμάνι κρουαζιερας στον Πειραιά τόνισε ότι υπάρχουν 2 με 3 σημεία που γίνεται συζήτηση, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει τουρκικό ενδιαφέρον.

Σημείωσε επίσης ότι τα 52 δισ. ευρώ της βοήθειας των εταίρων στη χώρα αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι μεγαλύτερο του ΑΕΠ 130 κρατών του ΟΗΕ.

Το στοίχημα είναι να χτυπήσουμε την ανεργία και να προσελκύσουμε επενδύσεις όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα, δήλωσε στο μεταξύ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του προγράμματος για το 2013 αναφορικά με έργα, διαρθρωτικές αλλαγές και ρευστότητα με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Πηγή: skai.gr