Κλείσιμο

Άσμουσεν: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις σε Ιταλία, Ελλάδα και Γαλλία

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, την Ελλάδα, αλλά και τη Γαλλία, ζήτησε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung.

Για την Ελλάδα, τόνισε ότι η επαναγορά ομολόγων θα μειώσει σημαντικά το χρέος. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

O επόμενος ηγέτης της Ιταλίας δεν έχει επιλογή παρά να συνεχίσει τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ανέφερε για τις πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα.

Ο Άσμουσεν επαίνεσε την κυβέρνηση Μόντι ότι «κατάφερε πολλά σε μικρό διάστημα: κέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και προώθησε τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Πρόσθεσε πως η Γαλλία πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το επόμενο έτος. «Η ανταγωνιστικότητα πρέπει να ενισχυθεί, διαφορετικά η Γαλλία θα συνεχίσει να χάνει εξαγωγές» σημείωσε.

«Η Γερμανία δεν είναι νησί» ανέφερε εξάλλου, τονίζοντας ότι και η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης επηρεάζεται από την κρίση, με έκθεση της Bundesbank να κάνει λόγο για ασθενή ανάπτυξη 0,4% για το 2013.
Πηγή: skai.gr