Ρέγκλινγκ: «Όχι» σε μείωση επιτοκίων για Ελλάδα

Κατά της μείωσης των επιτοκίων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα τάχθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, o κ. Ρένγκλινγκ δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό ταμείο έχει ορίσει για τη χώρα μας τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται και το ίδιο.

«Εάν συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων, τα κράτη - μέλη θα πρέπει να πληρώσουν τη διαφορά από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, δεν υπάρχει άλλη λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του ESM/ EFSF αναφέρθηκε επίσης στα τεκταινόμενα στην Ιταλία (ανακοίνωση Μόντι ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία μόλις ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός - απόφασή Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στις εκλογές), σημειώνοντας ότι οι αγορές έχουν επιβραβεύσει τη γείτονα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει, αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Για την Ιταλία και ολόκληρη τη νομισματική ένωση, είναι σημαντικό η πορεία των μεταρρυθμίσεων να συνεχιστεί» επισήμανε.
Πηγή: skai.gr