Ευ. Βενιζέλος: Σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις για το PSI

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομόλογων (PSI) με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να παραδέχεται στη Βουλή ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κωλύεται να μιλήσει δημόσια.

«Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν αλλά θα έπρεπε να μπορώ ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται», είπε ο κ. Βενιζέλος, τροσθέτωντας ότι «δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές προτού συμφωνήσουμε για το νέο δανειακό πρόγραμμα».

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το πρακτορείο Βloomberg οι ιδιώτες πιστωτές φέρονται να αντιδρούν στις πιέσεις του ΔΝΤ για να δεχθούν μεγαλύτερες ζημίες και επιτόκιο κάτω του 5%.

Την ίδια ώρα το ισπανικό επενδυτικό κεφαλαίο Βέγκα μετά την αποχώρηση του από τις διαπραγματεύσεις, απειλεί τώρα με αγωγές σε περίπτωση που οι ζημίες από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομόλογων ξεπεράσουν το 50%.

Στον αντίποδα στέλεχος της Εθνικής Tράπεζας που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ότι οι συνομιλίες βαίνουν καλώς, ενώ εκτίμησε ότι οι αρχικές γραμμές μιας συμφωνίας είναι πιθανό να επιτευχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ τις αποκλειστικές δηλώσεις ανώτατου στελέχους του IIF στον ΣΚΑΪ, για το κλίμα που επικρατεί στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.
Πηγή: skai.gr