Πριν το φθινόπωρο το νέο πακέτο για την Ελλάδα, εκτιμά ο Σόιμπλε

Το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί «πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης το φθινόπωρο», ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το νέο πρόγραμμα εξαρτάται από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την εφαρμογή από την Αθήνα των οικονομικών μέτρων που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο μετά το «πράσινο φως» που έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων για την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε τόνισε εξάλλου ότι μετά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, «τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν αποφασιστικά» επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που ενέκρινε η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα και πρόσθεσε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις, για παράδειγμα, πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση».

"Καλωσορίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει οικονομική πολιτική που εξασφαλίζει ότι θα καλυφθεί πλήρως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας" τόνισε σε δήλωση της από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολάιν Ατκινσον.

Πηγή: skai.gr