Κλείσιμο

Έντοκα γραμμάτια: Άντληση 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,75%

Με ελαφρά υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τη δημοπρασία του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με επιτυχία η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,75%, από 4,64% το Φεβρουάριο, ενώ αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ. Η έκδοση καλύφθηκε κατά 3,6 φορές, έναντι 4,54.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρος Χριστοδούλου, οι ξένοι επενδυτές κάλυψαν το ένα τρίτο της έκδοσης.

Την ίδια στιγμή, πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών προκαλεί την Τρίτη η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

Το χρηματιστήριο έκλεισε με σημαντικές απώλειες 3,81%, στις 1.525,50 μονάδες, ενώ στις 968 μονάδες βάσης εκτινάχθηκε το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody's, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ράινερ Μπρίντερλε, εκτίμησε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας δεν συνιστά απειλή για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Πηγή: skai.gr